Meteen naar de inhoud
Home » Toepassingen » Industriële sensoren

Industriële sensoren

Een sensor is letterlijk een meter van fysieke omstandigheden. In de industrie worden deze industriële sensoren gebruikt in vele verschillende uiteenlopende  toepassingen, zoals het meten van kleur, temperatuur, afstand, capaciteit, niveau, positie, … .

Met deze industriële sensoren kan men een bepaalde machine, robot of bepaald proces worden aangestuurd. Deze sensoren zijn tegenwoordig onmisbaar geworden in de industrie. 

Om ons assortiment van sensoren volledig te maken werken we samen met specialisten uit heel Europa zoals: Zwitserland, Duitsland, Italië en Spanje,…  .Elke fabrikant richt zich tot één of een beperkt aantal sensoren binnen de industriële automatisatie. 

Hierbij is hun expertise omtrent hun producten zeer hoog. Dit leidt tot krachtige sensors in een compacte behuizing, nieuwe technologieën, sensoren voor speciale toepassingen, hoge robuustheid, flexibiliteit en een ease of use.

U kan bij DIGITRON ook terecht voor alle standaard sensoren. Heeft u toch een speciale wens of is het moeilijk uit het grote assortiment de juiste sensor te vinden. Dan kan u steeds beroep doen op onze expertise. Graag bieden wij u de juiste oplossing.

Overzicht industriële sensoren:

Inductieve sensoren

Zijn sensors die werken volgens het principe van verandering van inductie. Wanneer deze sensor dicht bij een metalen object komt, verandert de impedantie in de spoel. Zo worden deze sensoren vooral voor positie- of aanwezigheidscontrole gebruikt. Specials: Hoge Temperatuur, Hoge Druk, Lasimmuun, Vibraties en trillingen, Washdown IP69K.

Bekijk assortiment

Fotocellen of Optische sensoren

Deze sensoren werken op een wijziging in de lichtintensiteit. Zo zal de sensor een object wel of niet detecteren door een lichtbundel uit te sturen. De manier van detecteren of een lichtbundel uit te sturen kan verschillen van optische sensor tot optische sensor . Hieronder de verschillende mogelijkheden: Zender – ontvanger, Diffuus, Achtergrondonderdrukking, Reflector, Fiber

Bekijk assortiment

Capacitieve sensoren

Zijn sensoren dat werken op een verandering in de capaciteit. Hiermee kunnen deze sensoren zowel metalen als niet-metalen objecten detecteren. Hiernaast zijn deze sensoren ook uitermate geschikt voor capacitieve niveaumetingen. Zo kunnen ze vloeibare producten, granulaten of poeders probleemloos detecteren. Deze detecties kunnen ook gebeuren door een kunststoffen of glazen wand. Deze sensoren zijn inzetbaar in de voeding, Atex omgevingen, robuuste omgevingen … . Specials: Niveaumeting voor zeer viskeuze oplossingen ( Honing, olie ), producten met een zeer kleine diëlektrische constante, bulk.

Bekijk assortiment

Incrementele & Absolute Encoders

Een encoder (pulsgever) is een elektronisch toestel met een roterende as dat pulsen genereert als er een verdraaiing aan de as zich voordoet. Een incrementele encoder geeft een eenvoudige pulstrein. Deze pulsen worden geteld en omgezet naar een rotatiehoek. Door twee pulstreinen te gebruiken (A, B) die 90 graden in fase zijn verschoven, kan de elektronica van de encoder ook de richting van de beweging afleiden uit de pulstreinen. Daarnaast is er vaak nog een derde signaal dat een enkele puls geeft op 0 graden (Z of C). In veel encoders is van deze signalen ook de inverse aanwezig (A, /A, B, /B, Z, /Z). Een absolute encoder heeft meerdere signalen en geeft direct de hoekverdraaiing aan. Hier hoeven dus geen pulsen geteld te worden. Er zijn ook zogenaamde multiturn encoders. Dit zijn absolute encoders die ook het aantal omwentelingen tellen.

Bekijk assortiment

Ultrasoon sensoren

Zijn sensoren dat werken aan de hand van geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden uitgestuurd en worden terug ontvangen door de sensor. Hiermee zijn ze uitstekend voor niveaumetingen, afstandsmetingen en/of kleur onafhankelijke detecties, … . Net zoals bij de fotocellen zullen we u a.d.h.v. de toepassing het juiste merk aanbieden. Specials: Roestvrijstaal, Grote afstanden

Bekijk assortiment

Vork- en Labelsensoren

Vork sensoren zijn sensoren waarbij de zender en ontvanger omvat zijn in één en dezelfde behuizing. Hierdoor is de afstelling heel eenvoudig . De lichtstraal of laser zorgt voor een zeer hoge detectienauwkeurigheid om zo de allerkleinste verschillen te kunnen detecteren. De vorksensoren zijn beschikbaar in vele verschillende maten en nauwkeurigheden. Met onze Labelsensoren voor etikettendetectie in een gevorkte constructie kunnen etiketten bij hoge bandsnelheden nauwkeurig worden gepositioneerd. Ze zijn gekalibreerd voor verschillende en uiteenlopende etiketmaterialen (papier, metaal, transparant, dun/dik) en verkrijgbaar met verschillende werkingsprincipes (optisch/capacitief/ultrasoon).

Bekijk assortiment

RFID

RFID Read/Write modules worden gebruikt voor identificatie van producten, opslagen van data, tracking en kwaliteit. Deze modules en tags zijn gemaakt om te voldoen aan de eisen van elke industrie. Zo bieden we ook volledige metalen tags aan en kunnen deze ingezet worden in zeer vochtige omgevingen, hoge temperaturen, voeding en ze zijn zeewater resistent. RFID Read/Write modules zijn beschikbaar voor basis, extreme, hoge temperatuur, washdown en IO-link toepassingen.

Bekijk assortiment

Contact Us

Hebt u een vraag of een toepassing. Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag.

Contact